tisdag 16 mars 2010

bvc-tanten äro roten till allt det onda (som nattens två timmar av hungrig och ilsk förtvivlan).

Ebbas sköterska på bvc är världens mysigaste men har lite mer bestämda åsikter om hur saker å ting ska skötas än vad vi har här hemma. Sist fick jag banner för att vi lät henne gå i gåstolen, vilket såklart är det näst roligaste Ebba vet. Det toppas bara av att få gå med hjälp av någon annan. Igår på åttamånaderskontorollen (status: 69 lång och nästan 9 pannor tung) förstördes det roliga med! Varken stå eller gå förrän man själv behärskar det. Vet tantskrället egentligen hur långt tid det är tills dess, undrar Ebba! Och vad mer? När man är så stor tjej ska man i n t e äta på nätterna. Punkt slut!

Sagt och gjort.

4 kommentarer:

  1. BVC tanter må vara bra på att mäta, väga och ge sprutor. Men vad Ebba ska göra vet ni bäst själva, möjligtvis med lite kloka ord från andra mammor. Mao skit i BVC tanten och ge henne mat om det är ok med er. Kram

    SvaraRadera
  2. Jo, vi tar nog vad hon säger med rätt så stor ro! Men såklart att det känns lockande att slippa gå upp om nätterna plus att jag tycker att hon äter lite dåligt om dagarna. Tänker att det ena ger det andra. Vi får testa några nätter och se vad som händer. Verkar det inte som att hon "vänjer" sig vid att inte äta nattetid så är hon ju helt enkelt inte redo än och vi får maka oss upp ur den varma sängen ett tag till.

    Hoppas att dina små skruttar är kryare! Kram.

    SvaraRadera
  3. Hjälp!
    Så mycket märkligtjag har om dessa tanter på BVC. De skrämmer mig mer än förlossningen!!!

    Äsch och fy för BVC-tanter!
    Nils åkte gåstol från han var 6 månader lika så mina andra vänners barn...Alla är väldigt normala och nöjda!

    Ni vet bäst!

    Kramar

    SvaraRadera
  4. Nettan: Hihi, med all rätt! Angående gåstolen hotade tanta med att Ebba kan få läs- och skrivsvårigheter senare i livet. Behvöver jag säga att vi har bestämt oss för att leva i nuet. ;)

    Är Nils syrrans lille? Undra om jag inte hamnade på samma bord som dem på Ikea för några veckor sen... :) men är inte helt säker.

    Hoppas b1, b2 och du mår bra! Och grattis i efterskott på din stora dag! Försökte skriva till dig på fb men det gick inte av någon anledning... kraam!

    SvaraRadera